Federació d'Entitats Locals de les Illes balears (FELIB) Català Castellano


FELIB


Història
Organització
Estatuts


Entitats locals


Mallorca
Menorca
Eivissa
Formentera
Consells
Mancomunitats
Batles i Batlesses
Presidència dels Consells InsularsEstàs a www.felib.es


Bon dia a tots,


Presidenta del Parlament, consellera, consellers, diputats, batles i baltesses, regidors, amics, companys tots de tants d’anys i companys que començau aquesta aventura que és la política municipal, que sou nous, primer de tot moltes gràcies per ser aquí, moltes gràcies pel vostre suport, després de dotze anys dedicats a la política municipal i ocupant diferents àrees, primer a l’oposició després amb equips de govern de pacte i d’entesa, me sent molt honorat i la veritat és per jo un orgull poder tenir l’ocasió de contribuir un poc entre tots a millorar la vida dels postres ciutadans per aquesta via que hem triat, que jo crec que és la més gratificant que un pot tenir quan està en política, que és la política municipal.

Dir-vos que assumeisc aquest càrrec sense oblidar que he tengut uns antecessors, amb qui he tengut el gust de compartir els darrers vuit anys, en el consell executiu i a la presidència, persones exemplars, persones que han sabut dur la FELIB a una via lluny dels enfrontaments partidistes, una via de consens, una via de defensa estricta dels interessos dels ajuntaments. Crec que en aquest sentit he tengut un bon exemple en els anteriors presidents, que m’han deixat un llistó ben alt i mos han deixat a la nova executiva i a la nova direcció de la FELIB un llistó molt alt.

Hem de recollir el testimoni d’aquesta gent i ho hem de recollir mirant cap el futur, mirant cap els reptes que mos esperen als nostres ajuntaments. Estam en aquesta legislatura, tots ho sabeu perquè vivim la política de ben aprop, a més la vivim a primera línea del carrer, estam com deia, davant uns reptes molt importants.

Aquests dies a Catalunya mateix sabeu que es plantegen un reptes importants a lo que és l’estructura de l’estat espanyol, dia vint de desembre hi haurà unes eleccions, possiblement els propers quatre anys els ajuntaments estarem immersos en uns canvis importantíssims a lo que és el plantejament, a lo que és la distribució de competències, a lo que és la distribució de responsabilitats i de recursos de cara a poder administrar els interessos de la ciutadania. En aquest sentit crec que a la FELIB tenim un repte importantíssim, de ser-hi, i de defensar els interessos de tots els ajuntaments, més enllà de les sigles partidistes. La FELIB no ha de ser, com no ha estat fins ara, una corretja de transmissió dels interessos dels partits, sinó que hem de tenir molt clar els motius que en aquell moment, en el seu dia, mos impulsaren, crec que a tots, a presentar-nos, que és defensar el benestar immediat d’aquell veïnat, d’aquell ciutadà que tenim a la vora. Si ho feim amb aquesta perspectiva crec que podrem fer una molt bona feina.

Tenim, com vos dic, un repte molt important, que és que els ajuntaments siguem presents i facem valdre la nostra importància institucional. No podem seguir essent tractats com una administració de segona o de tercera, subsidiària dels desitjos de les administracions tant del Govern, com del Consell com del Govern central. No podem estar pendents de si mos lleven competències o si mon n’enfloquen sense recursos. Els ajuntaments som una institució tan digne com pugui ésser qualsevol altra i exercim una representació que jo entenc amb aquest vents nous que corren, de democràcia directe i participativa, gairebé més entonada del que són els signes dels temps.

La gent exigeix transparència, participació, proximitat. Cap altre institució representa aquests valors, com puguin ser els ajuntaments i això ho hem de ver valdre. Amb aquest sentit crec que hem d’assumir aquest repte i l’hem d’assumir tots junts, posant per davant els interessos de les nostres institucions. En aquest sentit, crec que la FELIB ha estat molt ben duita aquests darrers anys, però també crec que té unes potencialitats enormes. Hem d’afrontar aquest futur que mos espera essent reivindicatius, però també formant, perquè la gent exigeix que els gestors dels ajuntaments, els treballadors, s’adaptin als nous temps. Des de la FELIB hem de donar un impuls importantíssim a la formació, fins i tot i sobretot la formació dels qui som regidors, dels qui som gestors. També al personal, evidentment, perquè la renovació tecnològica , l’adaptació dels ajuntaments a les noves tecnologies és fonamental. En aquest tema esperam comptar amb la col·laboració tant dels departaments de Cooperació Local del Consell de Mallorca, com des d’Administració Pública del Govern.

Aquests pròxims quatre anys seran segurament els de l’administració no propera, l’administració dins ca nostra. Llavors els ajuntaments hem de tenir aquesta capacitat de donar resposta a aquesta demanda.

Tornant al tema de la formació, tenim equips nous, tenim regidors nous, gent que en tota la seva bona voluntat es presenta i dona la cara davant els seus veïnats per vetllar pels seus interessos, Aquest gent necessita que des de la FELIB lis donem les eines per estar ben formats, per estar ben preparats per gestionar les diferents àrees que els hi corresponguin. Des d’aquest punt de vista crec que mos hem de marcar aquesta legislatura com la legislatura de preparar als gestors per estar a l’alçada de les circumstàncies del que la societat ens demana. Es un objectiu que el compartirem des de tota l’executiva.

Me pos a la vostra disposició, mos posam a la vostra disposició, crec que tenim un instrument boníssim i que l’hem d’aprofitar al màxim des dels ajuntaments. Per això cont també amb el personal de la casa que estic convençut que ens ajudaran a tots a assolir aquests objectius.

Moltes gràcies i manau feines

Joan Carles Verd
President de la FELIBPla de formació continua

Portal Transparència

Circulars FELIB

Guia pràctica nous regidors 2015-19

Publicacions


Illes informació
Formularis administratius
Fitxa tècnica de les entitats localsAltres


Enllaços d'interès
Contacti amb la FELIB
Avís legal


Cercador de notícies
cercar Títol Pàgina web de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) C/ del General Riera, 111 07010 Palma - Telèfon 971 760911 - Fax 971 763102 - felib@felib.es